Vakuutusten kilpailuttaminen on yllättävän helppoa

Vakuutusyhtiökartta on laaja ja monenkirjava. Ja vielä kirjavampi on itse erilaisten vakuutusten kartta, jos ne kerättäisiin kaikki samaan paikkaan. Jokaisella vakuutusyhtiöllä on omat, joskin melko lailla samansuuntaiset, vakuutuksensa, vakuutusmaksunsa sekä ne perusteet, joilla vahinkokorvauksia maksetaan.

Kilpailuttaminen kannattaa

Juuri vakuutusten monipuolisen tarjonnan vuoksi kilpailuttaminen on hyvinkin kannattavaa. Ensimmäinen vastaantuleva vakuutusvaihtoehto ei välttämättä ole se itselleen sopivin, eikä oma vakuutustarve todennäköisesti ole aivan samanlainen kuin vaikkapa naapurin tai hyvän ystävän. Sopivan vakuutuksen etsimiseen kannattaa siis käyttää aikaa ja vakuutusten ehtoja ja hintoja kannattaa kilpailuttaa.

Vaikka halvin vakuutusvaihtoehto ei välttämättä olekaan itselle se paras mahdollinen, kannattaa muistaa, ettei liikaakaan kannata maksaa. Toisella vakuutusyhtiöllä samainen vakuutus kun voi olla paljonkin halvempi. Viisaasti kilpailutetuin vakuutuksin voi säästää jopa satoja euroja vuodessa.

Kilpailuttaminen on helppoa

Moni jättää kilpailuttamisen tekemättä, koska ei jaksa ajatella alkavansa kysellä vakuutustarjouksia eri yhtiöistä. Työläältähän se toki kuulostaakin, mutta vakuutustarjousten pyytämisellekin on vaihtoehtonsa. Toki edelleen voi käydä henkilökohtaisesti neuvottelemasta asiasta vakuutusyhtiöiden konttoreissa tai olla niihin yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Silti on paljon helpompaa ja nopeampaa käyttää vakuutusten vertailuun ja kilpailuttamiseen Internetia.

Kilpailuttaminen netissä

Jos haluat kilpailuttaa muita asioita, kuten tuotteita, puhelinliittymiä tai vaikkapa kulutusluottoja ovat parhaat ystäväsi Vertaa.fi ja S-Raha.fi.