Kesätyöntekijän vakuuttaminen

Vaikka kesätyöntekijät ovatkin tilapäistä työvoimaa, on heillä silti samat oikeudet kuin muillakin työntekijöillä. Heillä on oikeus palkkaan ja työaikaan. Heillä on oikeus myös työnantajan maksamaan vakuutukseen. Onneksi kesätyöntekijän vakuuttaminen onnistuu helposti Internetissä, erilaisia palveluja käyttäen. Eläkevakuutuksen voi ostaa netissä esimerkiksi Ilmarisesta ja tapaturmavakuutuksen hyvinkin monista vakuutusyhtiöistä.

Milloin ja millainen vakuutus tarvitaan?

Kesätyöntekijät vakuutetaan, jos työntekijä on 18 – 67-vuotias ja ansio samasta työsuhteesta on vähintään 52,49 euroa kuukaudessa. Myös koululaisista, opiskelijoista ja ulkomaalaisista kesätyöntekijöistä maksetaan siis myös eläkevakuutusmaksut. LEL:ssä ja TaEL:ssa ei ole palkan tai palkkion euromääräistä alarajaa, eli palkan suuruudesta riippumatta työnantaja joutuu maksamaan vakuutusmaksut myös kesätyöntekijöistä. Näiden eläkevakuutuksien lisäksi työnantaja ottaa kesätyöntekijälleen tapaturmavakuutuksen
Jos kesätyöntekijä palkataan perhepiiristä, täytyy tarkistaa myös perheenjäsenten tapaturma- ja eläkevakuutusten tilanne. Perheenjäsenenä voidaan MYEL-vakuuttaa tilalla asuva ja työskentelevä 18 – 67-vuotias lähisukulainen. Vakuuttamisen edellytyksenä on kuitenkin se, että vakuutettu on kirjoilla tilalla ja hänelle maksetaan työstä rahapalkkaa. MATA-työtapaturmavakuutus liitetään automaattisesti MYEL-vakuutukseen tällaisissa tapauksissa.

Mistä vakuutuksen saa?

Näinä päivinä vakuutus on helppoa hankkia kotoa käsin omalta tietokoneelta. Kuten mainittuakin, niin eläkevakuutukset on helppoa hankkia esimerkiksi Ilmariselta netin kautta. henkilökohtaista käyntiä ei tarvita. Myös tapaturmavakuutuksen tarjoavan yhtiön työnantaja saa itse päättää. Tapaturmavakuutuksissa voi olla suuriakin eroja, joten näiden vertaileminen ja kilpailuttaminen kannattaa.

Jos ei kuitenkaan itse jaksa pyytää tarjouksia useasta eri yrityksestä, kannattaa vierailla jollakin vakuutuksia vertailevalla Internet-sivustolla. Tällainen sivusto löytyy esimerkiksi osoitteesta www.vertaa.fi. Siellä vakuutusten vertaileminen on helppoa eikä edellytä vakuutuksen ostamista, vaikka sopiva tarjous tulisikin kohdalle. Ideana onkin löytää kullekin sopivin vakuutus. Kesätyöntekijöiden osalta vakuutus on tietenkin lyhytaikainen, joten sen hinnatkaan eivät yleensä kipua turhan korkeiksi.