Tapiola

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (57 arvostelua, keskiarvo: 2,93/5)
Ladataan...

Tapiola-ryhmä on suomalainen finanssipalveluryhmä, joka tarjoaa vakuutus-, säästö-, sijoittaja- ja pankkipalveluita. Ryhmä sai alkunsa vuonna 1982, kun vakuutustoimintaa harjoittaneet Aura ja Pohja yhdistyivät. Tapiolana yhtiöryhmä on toiminut vuodesta 1984. Ryhmän nimi tulee Espoon Tapiolasta, jossa yhtiöllä on pääkonttori.

Tapio-ryhmä on keskinäinen, eli vakuutuksenottajat omistavat ryhmään kuuluvat keskinäiset vakuutusyhtiöt, jotka puolestaan omistavat yhtiöryhmän muut yhtiöt. Siten ryhmällä ei ole ulkopuolisia sijoittajia eikä tuloksesta jaeta osinkoja vaan voitot käytetään ryhmän toiminnan eli käytännössä asiakkaille tuotettavien palveluiden ja etujen kehittämiseen. Ryhmän sisällä toimintoja kehitetään yhtiöiden välisenä yhteistyönä, ei pelkästään yhtiöiden sisällä.

Nykyään yhtiöryhmään kuuluu kolme keskinäistä vakuutusyhtiötä, pankki ja sijoitusyhtiö. Vuonna 2000 perustetut Tapiola Omaisuudenhoito Oy ja Tapiola Rahastoyhtiö Oy yhdistettiin vuonna 2007 Tapiola Varainhoito Oy:ksi. Tapiola Pankki Oy puolestaan aloitti toimintansa vuonna 2002. Tapiolan palveluita on tarjolla ympäri Suomen yhteensä 170 liikepaikassa. Ryhmällä on lisäksi toimivat puhelin- ja verkkopalvelut.

Vakuutustoiminta

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Tapiola (Vahinko-Tapiola), Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Tapiola (Eläke-Tapiola) ja Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö Tapiola (Henki-Tapiola). Tapiolan osakkaita ovat vakuutuksenottajat ja takuuosuuksien omistajat sekä Eläke-Tapiolassa lisäksi vakuutetut vakuutuskohtaisesti yhdessä. Ryhmä palvelee henkilö-, yritys-, ja yhteisöasiakkaita.

Vakuutukset henkilöasiakkaille

Henkilöasiakkaille on tarjolla kattava valikoima vakuutuksia arkielämän tarpeisiin koti- ja autovakuutuksista henkilö- ja lemmikkivakuutuksiin. Etuja ja tarjouksia on tarjolla paljon, joten oma vakuutustarve kannattaa käydä kartoittamassa ilmaiseksi Tapiolan konttorissa. Oman vakuutusturva kannattaa myös kartoittaa aina, kun elämäntilanne muuttuu, eli esimerkiksi perheen kasvaessa tai asunnon vaihdon yhteydessä. Esimerkiksi nuorille on lisäksi tarjolla normaalia huokeampia vakuutuksia ja alennuksia vakuutusmaksuihin. Eläketurvalla voi puolestaan täydentää lakisääteistä työeläkettä vapaaehtoisella eläkevakuutuksella ja PS-eläkesäästämisellä, joista molemmista saa myös veroetuja. Omaeläkettä voi helposti kartuttaa joko kuukausittaisella maksulla tai tallettamalla isompia summia kerrallaan. Kertynyt eläkesäästö maksetaan asiakkaalle työeläkkeen lisäksi sopimusehtojen mukaisesti.

Vakutuukset yrityksille ja yhteisöille

Yrityksille ja yhteisöille on tarjolla kaikki lakisääteiset vakuutustuotteet ja monia vapaaehtoisia vakuutuksia joko erillisinä tai useamman vakuutuksen paketteina kaiken kokoisille toimijoille. Yhteistyö aloitetaan aina perusteellisella kartoituksella, jonka pohjalta yritykselle tai yhteisölle ehdotetaan juuri sen tarpeisiin räätälöityä vakuutus- ja asiantuntijapalvelupakettia sekä riskienhallinnan ja henkilöstön hallinnan ratkaisuja. Suurasiakkaita eli yli 250 henkeä työllistäviä yrityksiä Tapiolassa palvelee aina nimetty palvelutiimi, jolla on vahva kokemus toimialasta. Kansainvälisiä asiakkaita palvellaan monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti ja palveluihin kuuluvat sekä suunnittelu-, neuvonta- että vakuutusturvapalvelut, joita ryhmä tarjoaa yhdessä kansainvälisen yhteistyöverkostonsa kanssa.

Vahingon sattuessa

Vahingon sattuessa sekä henkilö- että yritysasiakkaiden on usein nopeinta ja helpointa tehdä vahinkoilmoitus ja hakea korvausta suoraan verkossa, johon pääsee kirjautumaan Tapiolan tunnuksilla tai muun palkin tunnuksilla. Myös useimpia vakuutuksia voi hakea verkossa ja ne on myös esitelty varsin kattavasti ryhmän verkkosivuilla.

Asiakasedut

Ryhmän toiminnan luonteesta johtuen Tapiola-ryhmän toiminnan ylijäämä suunnataan asiakashyvityksiin ja maksun alennuksiin sekä toiminnan kehittämiseen. Osa tuloksesta käytetään myös ryhmän vakavaraisuuden tukemiseen. Omistaja-asiakkaan etuja ovat esimerkiksi ilmainen vakuutus- ja säästämistarpeiden kartoitus, säästö- ja sijoitusneuvonta sekä hätäpalvelu. Hätäpalveluun voivat vahinkotilanteessa soittaa koti-, auto- ja matkavakuutusasiakkaat. Numerosta saa aina neuvoja ja apua suomen kielellä.

Omistaja-asiakkaat voivat osallistus myös ryhmän yhtiökokouksiin ja osallistua siten ryhmän toiminnan ja palveluiden kehittämiseen. Äänioikeus määräytyy maksettujen vakuutusmaksujen ja henkiyhtiössä henkivakuutussäästöjen perusteella. Korvaustilanteissa asiakas saa aina hänelle kuuluvat edut, vaikkei osaisi niitä itse hakea, ja rajatapauksissa asiat ratkaistaan aina asiakkaan eduksi.

Muut kuin yhtiömuotoiset maatilayrittäjät ja metsänomistajat puolestaan palkitaan keskittämisestä ja he voivatkin säästää jopa 17 % vakuutusmaksuissaan keskittämällä vakuutuksensa Tapiolaan. Myös MTK:n jäsenyys tuo merkittäviä alennuksia vakuutusmaksuihin.