Turva

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (45 arvostelua, keskiarvo: 3,09/5)
Ladataan...

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva on vuodesta 1910 toiminut vakuutusyhtiö, jolla on yli 50 toimipaikkaa ympäri Suomen. Keskinäisyyden periaatteen mukaisesti yhtiöllä ei ole ulkopuolisia omistajia, vaan se on vakuutuksenottajien ja takuupääoman omistajien, kuten SAK:n ja kahdentoista ammattiliiton, omistama. Siten yhtiön tulos käytetään asiakasomistajien hyväksi, eli lähinnä palveluiden kehittämiseen ja asiakasomistaja etuihin. Jokaisella asiakasomistajalla on mahdollisuus vaikuttaa yhtiön toimintaan ja palveluihin vuosittaisissa yhtiökokouksissa, joka on yhtiön ylin päättävä elin. Yhtiökokouksissa käytettävissä oleva äänivalta määräytyy maksettujen vakuutusmaksujen mukaan.

Yhtiö työllisti vuoden 2010 alussa reilut 200 henkeä. Liikevaihto oli vuonna 2009 78,3 ja liikevoitto 5,6 miljoonaa euroa. Yhtiön pääkonttori on Tampereella, mutta se toimii kaikkialla Suomessa.

Palvelut

Turva palvelee yksityis-, yritys- ja yhteisöasiakkaita. Tarjolla on kattava valikoima vakuutustuotteita asunto-, omaisuus- ja henkivakuutuksista erityisesti pk-yritysten toimintaa turvaaviin vakuutuksiin ja riskinhallintapalveluihin. Vahinkovakuutusten lisäksi Turva tarjoaa Tapiola-ryhmän lakisääteisiä työeläkevakuutuksia ja vapaaehtoisia henki- ja eläkevakuutuksia. Vakuutusturva suunnitellaan aina asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Yrityksille nimetään aina oma yhteyshenkilö, jonka kautta asiointi ja vakuutusturvan pitäminen ajan tasalla sujuu joustavasti ja helposti.

Omistaja-asiakkaat saavat alennusta vakuutusmaksuista asiakkuuden keston mukaan. Myös keskittäminen kannattaa, koska uusissa vakuutuksissa otetaan aina huomioon jo kertyneet edut.  Turvan asiakkaat voivat hallita ja päivittää vakuutustietojaan joustavasti ja helposti verkossa. Myös vahinkoilmoitus on mahdollista tehdä verkossa, jonka jälkeen tarvittavat liitteet voi postittaa maksutta ilmoitettuun osoitteeseen.

Kiinteistösijoitukset

Turva tarjoaa vakuutusten lisäksi myös vuokra-asuntoja ja yrityksille toimitilaa. Sijoitustoiminnalla turvataan erityisesti asiakasomistajien etuja, koska sillä taataan yhtiön pysyminen vakavaraisena. Asuntoja ja liiketilaa vuokrataan myös muille kuin Turvan asiakkaille, mutta asiakasomistajuus katsotaan eduksi. Liiketilaa vuokrattaessa kotimaiset toimijat asetetaan etusijalle. Sekä kodeista että liiketiloista suurin osa on Tampereella.