Urheilijan vakuutukset

Urheilijoita on monenlaisia. On niitä, jotka urheilevat ammatikseen ja niitä, jotka urheilevat harrastuksekseen tai kuntoillakseen. Myös urheilulajeja on erilaisia, joten myös näiden vakuutukset ovat hieman erilaisia. Tavalliseen harrastamiseen riittää yleensä henkilön oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus, mutta jos urheilussa myös kilpaillaan, täytyy vakuutusturva olla kattavampi.

Urheilijan lisenssi sisältää vakuutuksen

Lähestulkoon kaikissa urheilulajeissa on mahdollista liittyä urheiluseuraan ja ostaa vakuutuksen sisältävän lisenssin, vaikka ei kilpailisikaan. Jos on kuitenkin aikomusta kilpailla, on lisenssi pakollinen. Lisenssi on samalla eräänlainen urheiluseuran jäsenmaksu.

Lisenssi korvaa selkeästi urheilusta aiheutuneiden vammojen tutkimus- ja hoitokuluja. Näille hoitokuluille on ennakolta määritelty korvauskatto kunkin vammatyypin mukaan. Tämä korvauskatto on yleensä hyvin riittävä, sillä sen turvin pystyy tekemään tutkimuksia ja hoitoja yksityislääkäreiden hinnaston mukaisella tasolla. Lisenssille on myös tyypillistä, että vakuutus jatkuu vahingosta huolimatta, eli samanlaiseenkin vammaan saa uuden korvauksen.

Urheilijan sairauskuluvakuutus on kannattava lisä vakuutusturvaan

On olemassa tilanteita, joissa lisenssin vakuutus ei ole kuitenkaan riittävä tai se ei korvaa tutkimuksia ja hoitoa lainkaan. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi olkapään ja akillesjänteen vaivat, jotka on diagnosoitu jo aikaisemminkin. Tällöin oletuksena on, että vamma on hyvin todennäköisesti uusiutumassa jossakin vaiheessa, eikä tavallinen vakuutus korvaa sellaista vammaa, jonka syntyminen ei ole sattumanvaraista.

Sairauskuluvakuutus on vapaaehtoinen, mutta kannattava, sillä se korvaa kaikenlaiset tutkimukset ja hoidot myös yksityissektorilla. Tämä vakuutus on kuitenkin yleensä myös huomattavasti kalliimpi kuin lisenssiin sidottu vakuutus.

Matkavakuutus turvaa matkalla sattuneet vahingot

Koska urheilija joutuu matkustamaan paljon, on matkavakuutuksen ottaminen hyvä vaihtoehto, koska se korvaa matkalla sattuneita vahinkoja. Sen turvin saadaan myös matkatavarat ja aivan erityisesti kilpailuvarusteet vakuutettua niin vahingon kuin varastamisen varaltakin.