Vakuutukset yrittäjille, yrityksille ja kotitalouksille

Fennia

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (82 arvostelua, keskiarvo: 4,04/5)
Ladataan...

Fennia on suomalainen asiakkaidensa omistama vakuutusyhtiöryhmä, joka koostuu kolmesta keskinäisestä vakuutusyhtiöstä: vahinkovakuutuksia myöntävästä Fenniasta (Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia) henkivakuutuksia myöntävästä Henki-Fenniasta (Vakuutusosakeyhtiö Henki-Fennia) sekä lakisääteisiä eläkevakuutuksia myöntävästä Eläke-Fenniasta (Keskinäinen Vakuutusyhtiö Eläke-Fennia).

Koska Fennia on asiakkaittensa omistama, ryhmällä ei ole ulkopuolisia sijoittajia eikä tuloksesta jaeta osinkoja vaan voitot käytetään ryhmän toiminnan eli käytännössä asiakkaille tuotettavien palveluiden ja etujen kehittämiseen. Asiakasomistajat osallistuvat myös yhtiön kehittämiseen yhtiökokouksissa. Äänioikeus määräytyy maksettujen vakuutusmaksujen ja henkiyhtiössä henkivakuutussäästöjen perusteella. Se tarjoaa asiakkailleen monipuolisia vakuutustuotteita ja asiantuntijaneuvontaa paitsi vakuutusasioissa niin myös riskienhallinnassa, säästämisessä ja työhyvinvoinnin saralla.

Yhtiön juuret ulottuvat vuoteen 1882, jolloin perustettiin Suomen ensimmäinen vahinkovakuutusyhtiö, Palovakuutusosakeyhtiö Fennia. Fennia-ryhmä syntyi vuonno 1998, mutta nykymuotonsa Fennia sai lukuisten yrityskauppojen ja omistajuusjärjestelyiden tuloksena vasta 2001, jolloin silloisesta Yrittäjäin Fenniasta tuli Fennia. Konsernin liikevoitto vuonna 2009 oli 84 miljoonaa euroa. Yhtiön vakavaraisuus oli erinomainen.

Fennian vakuutukset

Fennia tarjoaa vakuutuksia henkilö-, yritys- ja yhteisöasiakkaille. Laajan ja koko maan kattavan konttoriverkoston lisäksi Fennialla on monipuoliset verkkopalvelut ja toimiva puhelinpalvelu. Korvauspäätöksen voi tietyissä pienissä kotivakuutuksen tai sairauskulukorvauksen piiriin kuuluvissa tilanteissa saada puhelimitse, muuten normaalin korvauskäytännön mukaan.

Vakuutus yksityishenkilölle

Henkilöasiakkaille Fennia tarjoaa kattavan valikoiman vakuutuksia arkielämän tarpeisiin koti- ja autovakuutuksista henkilö- ja lemmikkivakuutuksiin. Vaihtoehtoja on paljon, joten oma vakuutustarve kannattaa käydä kartoittamassa ilmaiseksi Fennian konttorissa juuri itselle sopivan paketin löytämiseksi. Oma vakuutusturva kannattaa myös kartoittaa aina, kun elämäntilanne muuttuu, eli esimerkiksi perheen kasvaessa tai asunnon vaihdon yhteydessä. Esimerkiksi nuorille on lisäksi tarjolla normaalia huokeampia vakuutuksia ja alennuksia vakuutusmaksuihin. Nuoren muuttaessa pois kotoa he saavat myös perhe-etuna omaan kotivakuutukseensa samat asiakasbonukset kuin heidän vanhemmillaan on.

Yrityksille ja yhteisöille Fennia tarjoaa kaikki lakisääteiset ja monia vapaaehtoisia vakuutuksia joko erillisinä tai useamman vakuutuksen paketteina kaiken kokoisille toimijoille aloittavista yrityksistä pitkän linjan suuryhtiöihin. Fennia tarjoaa yrityksille myös erilaisia turvallisuuspalveluita kuten riskinarviointia ja henkilöstön hallintapalveluita osana vakuutuksia eli ilman lisämaksua. Yritysasiakkaille nimetään aina oma yhteyshenkilö, jonka kautta on helppo hoitaa kaikki vakuutus-, korvaus- ja turvallisuusasiat. Yritysten tarpeiden arvioinnissa otetaan aina huomioon toimijan yksilöllisyys.

Asiakasedut

Fennia kannustaa asiakkaitaan keskittämiseen tarjoamalla Fenniabonus-alennusta sen mukaan, monta vakuutusta asiakkaalla yhtiössä on tai kun vakuutusmaksujen yhteissumma on tarpeeksi suuri. Alennusta saavat sekä uudet että vanhat asiakkaat ja sen suuruus on 4-24 %. Asiakasetuihin kuuluu myös oman yhteyshenkilön nimeäminen, jolloin konttorissa voi aina asioida tutun ihmisen kanssa, sekä henkivakuutuksen vakuutusturvan korottaminen 30 %:lla. Asiakkaat voivat myös kartoittaa oman vakuusturvan tarpeensa ja laajuutensa maksutta Fennian konttorissa tai puhelinpalvelussa. Fennian vahinkoneuvonta sekä hinaus- ja autopalvelu palvelevat 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Vakavissa sairaustapauksissa ja tapaturman sattuessa Fenniapalvelusta saa neuvontaa klo 8-20 ja SOS Internationalin lääkärit puhelimitse suomeksi ja ruotsiksi ympäri vuorokauden. Apua annetaan, jos tarvitaan erityistoimenpiteitä tai kotiinkuljetusta.

Vakuutus yritykselle

Yritysasiakkaille Fennia tarjoaa vakaan ja itsenäisen vakuuttamisen asiantuntijan kumppanuutta, jolla on tarjota vakuutuksen lisäksi asiantuntevia palveluita riskien kartoituksesta henkilöstön hallinnan ratkaisuihin. Keskittämällä sekä yritys- että henkilöasiakkaat saavat lisäksi monia etuja vakuutusten lukumäärän ja vahingottomien vuosien perusteella. Suomen Yrittäjien jäsenet saavat myös Fenniasta lukuisia muun muassa Yrittäjän Henkilöturvaan ja Laajaan Fenniakaskoon liittyviä etuuksia.

Fennia-Varainhoitovakuutus ja Fennia-Varainhoitokapitalisaatio

Fennia-Varainhoitovakuutus on hyvä valinta, kun sijoitettavana on yli 300 000 euroa. Se on määräaikainen säätöhenkivakuutus, jonka hyvän tuoton takaavat sijoitusinstrumenttien laaja valikoima ja asiantuntevat sijoittajat. Sijoitetun pääoman voi myös nostaa ilman veroseuraamuksia tai muita kustannuksia milloin tahansa. Fennia-Varainhoitokapitalisaatio puolestaan on määräaikainen sijoitusvakuutus, jonka minimisumma on 200 000 euroa. Vakuutuksen voi ottaa yhtiö, yhteisö tai yksityishenkilö.