Lähivakuutus

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (38 arvostelua, keskiarvo: 3,47/5)
Ladataan...

Lähivakuutus-ryhmä on täysin suomalainen keskinäinen vakuutusyhtiö, jonka omistavat sen asiakkaat. Ryhmän historia palautuu aina 1700-luvulle, jolloin pitäjissä kannettiin yhdessä vastuu tulipalojen aiheuttamista vahingoista. Lähivakuutus onkin maan vanhin keskinäisessä muodossa edelleen toimiva vahinkovakuuttaja. Koska ulkopuolisia omistajia ei ole, yhtiön tulos käytetään asiakasomistajien hyväksi. Jokaisella asiakasomistajalla on keskinäisessä toimintamallissa mahdollisuus vaikuttaa yhtiön toimintaan ja palveluihin vuosittaisissa yhtiökokouksissa. Äänivalta määräytyy maksettujen vakuutusmaksujen suhteessa.

Ryhmällä on yli 545 000 asiakasomistajaa, joilla on yhtiössä noin 2 miljoona vakuutusta. Vuodesta 2008 alkaen yhtiön tuotteista on saanut Tradekan YkkösBonusta.Vuonna 2009 yhtiön liikevaihto oli 367 miljoonaa euroa ja se teki 65,2 miljoonaa euroa voittoa.

Ryhmäorganisaatio

Ryhmään kuuluu Lähivakuutus osk:n lisäksi itsenäiset lähivakuutusyhdistykset ja Lähivakuutus Keskinäinen Yhtiö. Lähivakuutus osk koordinoi ja johtaa Lähivakuutus-ryhmää organisaationa ja vastaa muun muassa markkinoinnista ja edunvalvonnasta. Lähivakuutusyhdistykset taas ovat itsenäisiä ja asiakasläheisiä vakuutusyrityksiä, jotka palvelevat asiakkaitaan paikallisesti. Lähivakuutus Keskinäinen Yhtiö on lähivakuutusyhdistysten jälleenvakuutus- ja palveluyhtiö, jolla on oma ensivakuutusliike.

Yksityisille, yrityksille ja maatila-asiakkaille

Lähivakuutus tarjoaa vakuutusturvaa yksityisille, yrityksille ja maatila-asiakkaille. Yksityishenkilöille on tarjolla kaikki kodin ja perheen turvaamiseksi tarvittavat vakuutukset, kuten kotivakuutukset, henkivakuutukset ja autovakuutukset. Keskittämisetuna asiakkaille on tarjolla alennuksia ja bonuksia vakuutusmaksuihin. Asiakasomistajilla on myös hyvät mahdollisuudet vaikuttaa Lähivakuutuksen palveluihin.

Yritysasiakkaille on niin ikään tarjolla kaikki yritystoimintaan liittyvät vakuutukset sekä riskienhallintaan ja turvallisuuteen liittyvät palvelut saman katon alla. Yritysasiakkaille nimetään oma yhteyshenkilö, joka takaa hyvän tavoitettavuuden ja mutkattoman asioinnin.

Maa- ja metsätilayrittäjille on tarjolla kaikki tilan, perheen ja omaisuuden turvaamiseen tarvittavat vakuutukset ja riskien ennaltaehkäisyyn tähtäävät palvelut. Kaikissa asiakasryhmissä vakuutusturva räätälöidään aina juuri kunkin asiakkaan tarpeiden mukaan. Koska palvelu on paikallista, palvelua on mahdollista saada joustavasti ja nopeasti.