Autovakuutus netistä

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteltu.)
Ladataan...

Autovakuutus eli kaskovakuutus korvaa autolle sattuneita vahinkoja. Eri vakuutukset korvaavat erilaisia vahinkoja ja auttavat pitämään talouden kunnossa.

Muista vakuutuksista voit lukea täältä.

Mikä on autovakuutus?

Autovakuutus ei ole lakisääteinen, vaan vapaaehtoinen, mutta yleisesti ottaen kulkupeli kannattaa vakuuttaa. Useimmiten autovakuutukseen kuuluu tietty omavastuuosuus. Kuten muidenkin vakuutusten kohdalla, korkeampi omavastuu madaltaa vakuutusmaksuja. Autovakuutuksiin kuuluu myös niin sanottu bonus malus -järjestelmä. Vahingottomista vuosista saa alennusta tuleviin vakuutusmaksuihin.

Autovakuutusta ei pidä sekoittaa lakisääteiseen liikennevakuutukseen, joka on tarkoitettu korvaamaan henkilövahinkoja. Myös, jos autoilija sattuu törmäämään toiseen autoon, syyllisen liikennevakuutus korvaa myös uhrille sattuneet vahingot. Liikennevakuutus ei kuitenkaan korvaa syyllisen vahinkoja. Autovakuutus on tarkoitettu paikkaamaan tätä puutetta.

Mitä autovakuutus korvaa?

Osakasko ei kata niin laajaa valikoimaa vahinkoja kuin täys- tai superkasko. Osakasko on yleensä voimassa vain Pohjoismaissa ja siihen ei sisälly ainakaan perävaunulle sattuvia vahinkoja tai mahdollisia oikeuskuluja. Käytännössä kaikkiin autovakuutuksiin sisältyy hirvivakuutus, palovakuutus, ilkivaltavakuutus, varkausvakuutus ja autopalveluvakuutus.

Miten haen autovakuutusta?

Autovakuutusta tarjoavat käytännössä kaikki vakuutusfirmat, kuten Tapiola, Lähivakuutus, Turva, Pohjola, Nordea, If ja Pohjantähti. Kaikilta näiltä yrityksiltä myös löytyy nettisivuiltaan autovakuutuslaskuri, jolla voi arvioida oman autovakuutuksensa hinnan.

Kuitenkin, ennen kuin haet vakuutusta, yritä selvittää seuraavat kriittiset detaljit esimerkiksi autosi rekisteriotteesta: automerkki, malli, sylinteritilavuus, auton ikä, käyttöönottovuosi, murtohälytin, abs, airbag sekä omistajan kotipaikka, ikä ja sukupuoli. Näitä tietoja tarvitaan vakuutusta haettaessa.

Autovakuutus netistä Arvio: /5. Yhteensä arvostelua.